Video op de iPad

De meeste videospelers op het web zijn op het moment op Adobe Flash gebaseerd, maar dat wordt (heel kinderachtig allemaal) door Apple niet ondersteund op de iPad. Toch kun je op de iPad webpagina's met video bekijken, en dat komt omdat het apparaat het video-element uit HTML 5 ondersteunt.

Er zijn allerlei kant en klare bibliotheken (zoals VideoJS) die een HTML 5-speler combineren met een traditionele Flash-speler, zodat je voor video op alle webplatformen 'alleen maar' zo'n bibliotheek hoeft in te zetten.

Niet alles is koek en ei: verschillende platformen gebruiken verschillende videoformaten, zodat je wel wat meer werk kwijt bent. Stuur de rekening maar naar Steve Jobs.

Een voordeel van het genoemde VideoJS is dat er plug-ins/modules beschikbaar zijn die de bibliotheek integreren met Wordpress en Drupal.

Delen: