Branko is...

Sinds 2000 ben ik een freelance front-end webdeveloper. (Wat dat precies inhoudt, lees je elders op deze site.) Ik woon al net zo lang in Amsterdam.

Voordat ik webdeveloper werd, was ik redacteur voor het computerblad c't. Na mijn carrièrewissel heb ik nog een handvol jaren zo nu en dan freelance geredigeerd en geschreven.

Tussen 1990 en 1996 studeerde ik Engels en computertaalkunde (met als specialisatie corpustaalkunde) in Nijmegen.

[portret]

Portfolio en c.v.

Mijn portfolio staat op deze site. Zie voor mijn c.v. mijn profiel op LinkedIn. Als ik je persoonlijk ken en desgevraagd iets nuttigs over je kan zeggen, connect ik graag met je.

Client-side versus front-end

Soms noem ik mezelf een client-side webdeveloper. In wezen is dat hetzelfde als een front-ender, maar onder die laatste vlag varen ook heel veel pure Javascripters. Weliswaar ben ik redelijk thuis in Javascript en de verschillende bibliotheken en frameworks die op deze taal zijn gebaseerd (bijvoorbeeld jQuery), maar mijn sterke kant is het implementeren van de presentatie.

Deze site

Het grafisch ontwerp van deze site werd verzorgd door De Digitale Diva. Het interactie-ontwerp en de implementatie op het Drupal-platform heb ik zelf voor rekening genomen.

De voetregel van deze site laat een overzicht zien van technologieën waarmee ik werk (meer plusjes betekent: beheers ik beter).

Waar ik vandaan kom

Het web is, om maar eens een platitude ter grootte van een olifant uit de kast te halen, in de afgelopen 30 jaar flink veranderd en ik heb moeten meeveranderen. Wie daar meer over wil weten leze mijn uitgebreide geschiedenis.

Nog meer over mij?

In mijn vrije tijd doe ik graag dingen die helemaal niets met mijn werk van doen hebben. Ik heb de afgelopen twintig jaar oude boeken ingescand, gewandeld, geblogd, gefotografeerd en wat zo meer opeens mijn aandacht trok.