Linkedin "X likes Y" verbergen

Update maart 2018: de bookmarklet doet het niet, omdat Linkedin onder de motorkap iets heeft veranderd. Ik ga hem ook niet aanpassen, want volgens mij komen like-shares nauwelijks nog voor.

Veel van de berichten in mijn Linkedin-newsfeed zijn simpele 'like shares'; Pietje houdt van deze marketingprietpraat, Marietje houdt van gene top 10. Ik zou het niet erg vinden als er minder van deze meldingen waren.

Liever lees ik dergelijke voorgekauwde en weinig authentieke content niet. Liever lees ik over waar Pietje en Marietje nu zelf mee bezig zijn, maar dat raakt een beetje ondergesneeuwd tussen alle like shares.

Biedt Linkedin hier een filter voor? Ik heb het nog niet kunnen vinden.

Soit. Daar heb ik dus iets tegen bedacht. Doe je mee?

Zie hier een koppeling:

Hide Linkedin Like Shares

Zie hier wat je met deze koppeling doet:

  1. Sleep hem naar de Favorietenbalk in je webbrowser; of
  2. Rechtsklik de koppeling en kies Bookmark This Link.

(Andere opties heb ik niet voor je en of het werkt hangt uberhaupt van je browser af. In Firefox werkt het.)

Als je na het bookmarken van de koppeling naar je Linkedin-newsfeed gaat en je selecteert de bookmark/favoriet met de naam "Hide Linkedin Like Shares", dan zouden alle like shares uit je newsfeed moeten verdwijnen.

Ik kan dit ook met advertenties en dergelijke doen, maar hoe moet Linkedin dan zijn geld verdienen?

Ik weet niet of dit voor alle like shares werkt, als Linkedin er tientallen heeft, wordt het gauw ondoenlijk om op elk intern naampje (CSS-class) te filteren.

Update een dag later: als je Linkedin-newsfeed relatief rustig is, zal deze bookmarklet niet zoveel toevoegen. Als je die rustige newsfeed echter slechts eens in de zoveel tijd bekijkt, kan hij toch weer goed van pas komen.

Delen: