Archief 2009

Blauwe smurfen

Een klant van een klant had de laatstgenoemde gemeld niet gediend te zijn van blauwe smurfen op de website. Blauwe smurfen? De standaard helptekst van Drupals zoekmachine heeft het over blauwe smurfen, wat wellicht niet altijd een even professionele indruk wekt. Opmerkelijk dan weer, dat zoveel webbureaus tegenwoordig Drupal inzetten.

Even geen borrels

Ik vind het leuk om mensen uit mijn vakgebied te ontmoeten, maar heb de laatste tijd weinig tijd gehad om jullie zelf op te zoeken. Mocht je me weer eens willen ontmoeten (of tegen me willen tafelvoetballen – Martijn, ik heb het tegen jou!), is het op het moment handiger concreet iets af te spreken. Als je net als ik freelancer bent, zijn de gelegenheden die op de homepage onder Links staan leuke startpunten.

E-mailnieuwsbrieven

Wie me wel eens het sjabloon voor een e-mailnieuwsbrief heeft laten bouwen, weet dat ik in beginsel zo'n opdracht beargumenteerd probeer te weigeren en uiteindelijk alleen akkoord ga als de klant begrijpt dat ik geen resultaten garandeer.

HTML-mail is namelijk een vak apart.

Mijn Open Source-gereedschapskist

(Zie ook de recentere versie van dit overzicht.)

Om HTML te "kloppen" gebruik ik vrij veel "FOSS", oftewel Free and Open Source Software. In sommige gevallen is de reden daarvoor de prijs (om de achttien maanden een nieuwe versie van de Adobe Creative Suite kopen zou een prijzige aangelegenheid worden), maar vaak is de reden dat software met liberale licenties gemakkelijk is in te zetten.