Branko is...

Sinds 2000 ben ik een freelance front-end webdeveloper. Mijn specialiteit is het schrijven van nette, toegankelijke HTML en CSS op basis van andermans ontwerpen. Daarnaast spreek ik een mondje PHP, MySQL en JavaScript. Met name de afgelopen jaren heb ik veel aan webapplicaties mogen sleutelen.

Als het even kan gebruik ik standaardgereedschappen als Drupal en Wordpress als basis voor een website. De laatste jaren ben ik veel ingezet als Drupal-ontwikkelaar.

Voordat ik webdeveloper werd, was ik redacteur voor het computerblad c't. Daarvoor studeerde in Engels en computertaalkunde (met als specialisatie corpustaalkunde) in Nijmegen.

[portret]
(Foto: Jurriaan Hoefsmit.)

Soms noem ik mezelf een client-side webdeveloper. In wezen is dat hetzelfde als een front-ender, maar onder die laatste vlag varen ook heel veel pure Javascripters. Weliswaar ben ik redelijk thuis in Javascript en de verschillende bibliotheken en frameworks die op deze taal zijn gebaseerd (bijvoorbeeld jQuery), maar mijn sterke kant is het implementeren van de presentatie.