Branko is...

Sinds 2000 ben ik een freelance front-end webdeveloper. Mijn specialiteit is het schrijven van nette, toegankelijke HTML en CSS op basis van andermans ontwerpen. Daarnaast spreek ik een mondje PHP, MySQL en JavaScript. Met name de afgelopen jaren heb ik veel aan webapplicaties mogen sleutelen.

Als het even kan gebruik ik standaardgereedschappen als Drupal en Wordpress als basis voor een website. De laatste jaren ben ik veel ingezet als Drupal-ontwikkelaar.

Vaak en graag werk ik in grotere teams en ik werk regelmatig bij de opdrachtgever op kantoor: dat communiceert wel zo prettig.

Voordat ik webdeveloper werd, was ik redacteur voor het computerblad c't. Daarvoor studeerde in Engels en computertaalkunde (met als specialisatie corpustaalkunde) in Nijmegen.

[portret]
(Foto: Jurriaan Hoefsmit.)

Portfolio en c.v.

Mijn portfolio staat op deze site. Zie voor mijn c.v. mijn profiel op LinkedIn. Als ik je persoonlijk ken en desgevraagd iets nuttigs over je kan zeggen, connect ik graag met je.

Client-side versus front-end

Soms noem ik mezelf een client-side webdeveloper. In wezen is dat hetzelfde als een front-ender, maar onder die laatste vlag varen ook heel veel pure Javascripters. Weliswaar ben ik redelijk thuis in Javascript en de verschillende bibliotheken en frameworks die op deze taal zijn gebaseerd (bijvoorbeeld jQuery), maar mijn sterke kant is het implementeren van de presentatie.

Deze site

Het grafisch ontwerp van deze site werd verzorgd door De Digitale Diva. Het interactie-ontwerp en de implementatie op het Drupal-platform heb ik zelf voor rekening genomen. De foto op deze pagina werd gemaakt door Jurriaan Hoefsmit.

De voetregel van deze site laat een overzicht zien van technologieën waarmee ik werk (meer plusjes betekent: beheers ik beter).

Waar ik vandaan kom

Het web is, om maar eens een platitude ter grootte van een olifant uit de kast te halen, in de afgelopen 25 jaar flink veranderd en ik heb moeten meeveranderen. Wie daar meer over wil weten leze mijn uitgebreide geschiedenis.