Diensten

Waar ik vandaan kom

In 2000 ben ik begonnen als professionele webdeveloper. Vanaf die tijd lever ik HTML- en CSS-sjablonen (prototypes, zoals backenders soms zeggen) aan grote internet- en reclamebureau's, op basis van de ontwerpen die zij aanleveren. Hun programmeurs zetten deze prototypes dan om in werkende websites.

Daarnaast maak ik af en toe complete websites voor vaak kleinere klanten. Zelf ben ik geen grafisch ontwerper en daarom doe ik dit ook op basis van een ontwerp van derden of op basis van een standaard theme.

In 2005 ben ik begonnen websites te leveren op basis van bestaande open source CMS-en, eerst Mambo (wat vervolgens Joomla is gaan heten) en later WordPress en Drupal. Met name de laatste jaren heb ik aan enorm veel Drupal-sites gewerkt, zodat ik ondertussen een Drupal-specialist ben. Ook WordPress-sites komen nog regelmatig op mijn pad.

De bureaus die me aanvankelijk als sjablonenmaker inhuurden weten me steeds vaker als WordPress- of Drupal-themer te vinden. Waar ik voor Drupal-sites meestal als themer of frontender wordt ingehuurd, komt ook regelmatig voor dat ik aan kleine modules mag sleutelen als de backenders het druk hebben.

Lees mijn uitgebreide geschiedenis

Vaak en graag werk ik in grotere teams en ik werk regelmatig bij de opdrachtgever op kantoor: dat communiceert wel zo prettig.