Archief 2011

Misschien is het tijd om Internet Explorer 6 vaarwel te zeggen?

"Wat, Branko, nu pas?!"

Toch zijn er goede redenen voor een webdeveloper om ook vandaag de dag Internet Explorer 6 te ondersteunen. (Heus!)

Boekrecensie: Eerlijk Scoren!

Eerlijk scoren! De professionele balans tussen target en integriteit

Margreeth Kloppenburg en Jaco van der Schoor

Dit boek tracht een ethiek te definiëren voor 'professionals', zelfstandigen of werknemers die zelfstandig werken, zelf verantwoordelijk zijn voor de vruchten van hun arbeid, die op de hoogte blijven van hun vakgebied en die zowel binnen hun eigen organisatie als die van hun klant kunnen werken.

Daarbij bieden de auteurs algemene, maar toch praktische testen waarmee je zelf kunt kijken of je je eerlijk gedraagt.

Video op de iPad

De meeste videospelers op het web zijn op het moment op Adobe Flash gebaseerd, maar dat wordt (heel kinderachtig allemaal) door Apple niet ondersteund op de iPad. Toch kun je op de iPad webpagina's met video bekijken, en dat komt omdat het apparaat het video-element uit HTML 5 ondersteunt.

Er zijn allerlei kant en klare bibliotheken (zoals VideoJS) die een HTML 5-speler combineren met een traditionele Flash-speler, zodat je voor video op alle webplatformen 'alleen maar' zo'n bibliotheek hoeft in te zetten.

Maak ook eens gebruik van mijn netwerk

Ik krijg regelmatig de vraag of ik mensen ken die kunnen wat ik kan – niet zelden meteen nadat ik nee tegen een klus heb moeten zeggen –. Mijn netwerk echter bestaat voornamelijk uit mensen die mij aanvullen. Ik zou zeggen, maak daar ook eens gebruik van!

Zoek je een:

Is de wereld al klaar voor Drupal 7?

Drupal 7 is voornamelijk gemaakt om gebruiksvriendelijker te zijn, maar dat valt er voor mij nog niet aan af te zien. Toegegeven, er zijn wat cosmetische verbeteringen, maar die vormen geen grote stap voorwaarts.

De belangrijkste verbetering voor eindgebruikers is dat beheersbewerkingen nu in een lightbox plaatsvinden. Ben je klaar met je bewerkingen, dan sluit je de lightbox en kom je terug op de pagina waar je vandaan kwam.

Ik zal na de 'vouw' wat nieuwigheden van Drupal 7 verder belichten en ook aangeven of Drupal 7 al klaar is voor commercieel gebruik.