Portfolio / Reizende DNA-labs

Zes Nederlandse universiteiten reizen door het land om op middelbare scholen praktijklessen over DNA te geven. Onderwerpen als ziekte, forensisch onderzoek en het maken van bio-ethanol komen daarbij aan bod. De website voor dit project bevat een uitgebreid inschrijfformulier voor scholen waar wat functionaliteit aan ontbrak.

Een vorige programmeur had werkzaamheden zonder documentatie achtergelaten, daarom hebben de klant en ik eerst samen vastgesteld wat er al was gedaan en wat er nog gedaan moest worden. Daarna heb ik de gewenste functionaliteit toegevoegd.

Ondere andere ging het hierbij om het automatisch laten versturen van herinneringse-mails ("over twee dagen komt het reizend DNA-lab naar uw school"), het repareren van de datumpicker en het implementeren van Wordpress-shortcodes waarmee velden uit het inschrijfformulier aan de herinneringsmail konden worden toegevoegd. Daarnaast heb ik code gerefactord, zodat een eventuele volgende PHP-programmeur makkelijker met de site aan de slag kan.

De klant was in het bijzonder blij met mijn structurele aanpak.

Specificaties

PHP, Wordpress-API, Jquery, Javascript, e-mail, CSS, PHP-programmeur, Wordpress-developer, Amsterdam