Portfolio / Open Dag Nieuwe Dordtse Biesbosch

Dordrecht heeft er sinds 2019 een natuur- en recreatiegebied bij, de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Aan de rand van de stad gelegen polders zijn teruggegeven aan de natuur. Om de burger kennis te laten maken met het gebied, is op 25 mei een open dag georganiseerd met allerlei activiteiten, zoals een elektrische trein, fietsroutes en wandeltochten, een boerenmarkt enzovoort.

Om deze activiteiten te presenteren was een digitale plattegrond nodig.

Ik heb het ontwerp, dat zich met name op desktop-PC's leek te richten, geïmplementeerd door deze campagnepagina volledig schalend te maken voor schermen tot en met 2880 pixels breed.

Van de plattegrond heb ik een klikbare imagemap gemaakt; door op een pictogram te klikken kreeg de bezoeker een lightbox te zien met daarin informatie over de activiteiten op de betreffende locatie.

Het nieuwe gebied omringt een polderlandschap; de activiteiten speelden zich dan ook voornamelijk aan de randen van de kaart af. Dit was lastig gebruiksvriendelijk te realiseren voor mobiele telefoons, daarom heb ik een mobiele variant gemaakt waarbij de plattegrond slechts een statische afbeelding was en het aantikken van ingangen in de legenda de bezoeker liet springen naar de juiste informatie.

URL

Nu de pagina zijn rol heeft vervuld, is hij niet meer bereikbaar.

Specificaties

HTML, CSS, responsive, Javascript, CSS3, Jquery