Prototyping

Bouw je een website, maar heb je goede voorbeelden nodig van hoe de HTML, CSS en Javascript eruit komen te zien? Ik maak pixelprecieze, moderne prototypes die jouw backendprogrammeurs in een website kunnen omzetten.

Varianten voor mobiel, tablet en desktop maak ik op basis van een mobile-first liquid of responsive design.

Hierbij gebruik ik de frameworks en bibliotheken die je volgens mij nodig hebt, maar ik kan ook alles met de hand maken of de frameworks gebruiken die jij verkiest.

Bij complexere projecten lever ik over het algemeen een of meerdere HTML-documenten mee die iets vormen wat ik zelf de 'pattern factory' noem: implementaties van design patterns die ik op verschillende manieren combineer, zodat de backend programmeur die mijn code moet integreren, weet welke gevolgen bepaalde keuzes hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een kop boven een alinea,
  • een kop boven een alinea in een zijbalk,
  • een kop met een tooltip,
  • een kop met een chapeau,
  • een kop over meerdere kolommen
  • enzovoort.

Op deze manier zijn zowel de designers, de programmeurs en ikzelf in staat te beoordelen of iets wat niet expliciet ontworpen is, toch werkt. Dit levert in mijn optiek robuustere websites op.

Ik kan ook klikmodellen van websites leveren voordat er zelfs maar een grafisch ontwerp ligt; hiermee kun je de site testen voor je hem bouwt. Ook klikbare ontwerpen horen tot de mogelijkheden, voor zover de ontwerper die niet zelf kan leveren.

Mocht je besluiten een populair CMS als Drupal of WordPress in te zetten voor de bouw van je site, dan kan ik het prototype aanleveren als een kant-en-klaar theme voor het CMS.