Drupal en WordPress, programmeur en themer

Sinds 2008 installeer, configureer en theme ik Drupal-sites. Ik heb ervaring met het werken aan Drupal 5, 6, 7, 8, 9 en 10. Op basis van enkel Drupal + componenten van derden (modules) kan ik complexe websites maken, maar ik kan ook eenvoudige functionaliteit toevoegen met zelf in PHP geprogrammeerde modules.

Oorspronkelijk bouwde ik als themer (frontender) aan Drupalsites mee, maar in de loop van de tijd nam ik steeds vaker werk over van backendprogrammeurs als deze het druk hadden.

Als freelance Drupal developer heb ik onder andere geprogrammeerd aan Drupal-sites die met behulp van Ajax content weergaven, Views vervangen door mijn eigen databasecalls en hooks geschreven voor het beheer van een homepage (met stickie posts en featured posts). Daarnaast heb ik eens een sitegenerator gemaakt die met behulp van nodereferences, views als menu's en node_save() microsites genereerde.

Ik heb ook ervaring met WordPress, het populairste CMS op de markt.

De afgelopen jaren heb ik regelmatig getracht gehackte WordPress-sites te herstellen, daarnaast heb ik penetratietests en verhardingen op WordPress-sites uitgevoerd. De populariteit van WordPress onder hackers is het gevolg van de algehele populariteit van WordPress, wat weer komt, omdat het een zeer toegankelijk systeem is.

Voor wie uitkijkt is WordPress een veilige keuze. Pro-tip: installeer niet zelf nieuwe plug-ins, maar laat je beheerpartij dat doen.