Front-end webdeveloper

Jij levert de grafische, functionele en interactieontwerpen aan, ik vertaal ze als freelance frontender naar HTML, CSS en Javascript. Deze technologieën vormen de voorkant van je website, ongeacht of deze is gebaseerd op een off-the-shelf Content Management System (CMS) of op je eigen code.

Leun daarbij op mijn 30 jaar ervaring als webdeveloper, waarvan ruim 20 jaar als freelancer.

Waar nodig zet ik populaire frameworks en bibliotheken in.

Bij het aanmaken van deze mark-up en code ga ik pixelprecies te werk en let ik op usability en toegankelijkheid.

Het resultaat, wat sommigen het 'prototype' van je website noemen, lever ik aan zoals de klant het wil. Dat kan als een ZIP-archief met losse code zijn, maar ik kan ook documentatie meeleveren over hoe je mijn product inzet.

Bij complexe prototypes lever ik desgevraagd iets mee wat ik zelf een 'pattern factory' noem; een of meerdere HTML-voorbeelddocumenten die laten zien welke keuzes er voor de bouwer beschikbaar zijn en hoe bepaalde elementen binnen verschillende contexten eruit zullen zien.

Desgewenst lever ik mijn code op in een kant-en-klaar theme of template wat alleen nog maar aan het CMS (bijvoorbeeld Drupal of WordPress) hoeft te worden toegevoegd en geactiveerd.

Al mijn code wordt gemaakt in een teksteditor voor programmeurs. Daarnaast gebruik ik waar nodig CSS-preprocessors en versiebeheersystemen.

Voor (vaak wat kleinere) klanten bouw ik ook complete websites.