Prototyping

Je backendprogrammeurs hebben moderne, pixelprecieze, toegankelijke voorbeelden nodig (ook wel prototypes genaamd) van hoe de HTML, CSS en Javascript voor je website eruit komen te zien.

Ik kan deze prototypen voor je maken op basis van het door jouw ontwerpers aangeleverde functionele ontwerp, interactieontwerp en grafisch ontwerp. (En ook op basis van user stories of interactieve scrumsessies of wat de designmethodologie-du-jour ook moge zijn.)

Jij kiest de frameworks en bibliotheken die ik in het prototype verwerk, maar eenvoudige functionaliteit kan ik ook prima zelf programmeren.

Ben je nog niet toe aan het afronden van het ontwerp, dan kun je me een een klikmodel laten maken om te zien hoe je site gaat werken.

Gebruik jij een CMS, bijvoorbeeld Drupal, Wordpress, een ander off-the-shelf CMS of een systeem dat je zelf hebt ontwikkeld? Dan lever ik desgewenst een kant-en-klaar theme (in plaats van of in aanvulling op het prototype).

Bij grote projecten lever ik als er tijd voor is bij het prototype een soort stijlgids mee, wat ik zelf de 'pattern factory' noem: implementaties van design patterns die ik op verschillende manieren combineer, zodat je ook ziet hoe elementen van je website die niet expliciet zijn ontworpen, zullen werken.

Dit levert niet alleen een handig hulpmiddel bij de bouw op, maar zorgt vaak ook voor robuustere frontendcode, omdat veel eventualiteiten al in een vroege fase zijn afgevangen.